Veur altied jónk; ‘50 jaar Sjiwa 1971-2021′

Veur altied jónk; ‘50 jaar Sjiwa 1971-2021′

Nieuwsheader 50 jaar Sjiwa

Sjiwa, een begrip in de regio

Op 28 augustus 2021 is het vijftig jaar geleden dat een groep Baarlose achttien- en negentienjarigen zich verzamelde in de kelder van het Trefcentrum van Baarlo. Wat begon als ontmoetingsplek voor Baarlose jongeren in een donker en krap honk, groeide uit tot een populaire en professionele uitgaansplek voor jong en oud uit de hele regio.

Sjiwa heeft in deze vijftig jaar een niet te onderschatten en niet te verwaarlozen rol gespeeld in de jeugd- en jongerencultuur in Baarlo. Iedereen in het dorp kent het “paternaat” en de “kelder”. Begrippen waaraan ook iedere Baarlonaar een eigen inkleuring geeft.

Een goede reden om aan de betekenis van Sjiwa voor Baarlo nadere duiding te geven.

In een goede samenwerking tussen Sjiwa en de Historische Werkgroep de Borcht is een prachtig boek tot stand gekomen. Het zal worden uitgegeven als de 52ste Baarlose Sprokkeling. Veel foto’s, ongeveer 180 pagina’s en een harde kaft zijn de kenmerken van dit prachtige tijdsbeeld.

Bestel het boek nu!

Bestel nu jouw exemplaar van het boek via de Sjiwa webshop, https://sjiwa.nl/shop/.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info