Update dijkversterking Baarlo – Hout-Blerick

Update dijkversterking Baarlo – Hout-Blerick

Nieuwsteaser update dijkversterking

Aanvullende middelen

In de nieuwsbrief van oktober stond vermeld dat het project geconfronteerd is met grote kostenstijgingen. De bestuurders van de partijen hebben elkaar de afgelopen weken intensief gesproken. Achter de schermen is alles op alles gezet om duidelijkheid te kunnen bieden en voortgang te kunnen boeken. Aanvullende middelen en oplossingen zijn gevonden om het voorkeursalternatief verder uit te werken.

Dit wil zeggen dat de voorbereiding voortgezet wordt voor de dijkversterking, dijkverlegging, beekherstel, kwelgeulen en de gebiedsontwikkelingen. Voor de inrichting van het middengebied Laerbroeck wordt nog naar oplossingen gezocht. De partijen hebben nog steeds de ambitie om dit hele gebied compleet in te richten.

We weten dat het lang duurt, toch was deze stap achter de schermen nodig. Het gaat om grote belangen, veel geld en grote impact.

Alle partijen streven ernaar inhoudelijke overeenstemming te hebben in het eerste kwartaal van 2023, zodat dit vastgelegd kan worden in een bestuurlijke overeenkomst.

Meer informatie

Voor alle informatie rondom het project Dijkversterking Baarlo – Hout-Blerick verwijzen we naar de projectpagina op de website van Waterschap Limburg.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info