Projecten cover Platform

Baarlo heeft veel te bieden

Baarlo kent een actief verenigingsleven. Vanuit het DorpsontwikkelingsPlan worden op dit moment veel projecten uitgevoerd. In het dorp worden veel evenementen georganiseerd. Baarlo kent veel mooie plekjes om te bezoeken. En zo kunnen we nog wel een aantal voorbeelden noemen. Als dorp heeft Baarlo voor de inwoner, ondernemer en bezoeker in ieder geval veel te bieden.

Maar…waar vind ik al deze informatie? Hoe weet ik welke evenementen er zijn? Bij welke vereniging kan ik mij aansluiten? Waar zijn al die mooie plekjes van Baarlo en kan ik die wandelend of fietsend bezoeken? Vragen waarop Google misschien nog wel een antwoord heeft. Er is helaas geen plek op internet waar al deze informatie verzameld is. Er zijn op dit moment te veel websites die iets over Baarlo zeggen. En al deze omgevingen zijn verre van compleet.

Centraal online platform voor Baarlo

Om deze problematiek weg te nemen, zijn wij van mening dat we er goed aan doen om één compleet platform op te zetten voor Baarlo. Een platform waarbij er ruimte is om inwoners en ondernemers van Baarlo te informeren over het laatste nieuws binnen ons dorp. Waar ruimte is om Baarlo de uitstraling te geven die gewenst is. Een platform waarbinnen inwoners mee kunnen denken over ideeën en ontwikkelingen en waarbij inwoners elkaar opzoeken. Waar alle organisaties binnen Baarlo (verenigingen – stichtingen – bedrijven) vindbaar zijn. Een platform waar een actuele evenementenkalender beschikbaar komt. Kortom: één samenlevingsplatform dat voorziet in de informatiebehoefte van alle inwoners, ondernemers en bezoekers van Baarlo.

Ontwikkeling in fases

Het samenlevingsplatform wordt gefaseerd ontwikkeld. In de eerste fase wordt een platform ontwikkeld waarbij we vooral de inwoners/ondernemers/bezoekers gaan informeren. Het laatste nieuws, actuele evenementenkalender, mooie verhalen over Baarlo, de mooiste plekjes van Baarlo, een overzicht van alle verenigingen, bedrijven en andere organisaties. Een platform waarbij iedereen snel de juiste informatie over Baarlo weet te vinden.

In fase 2 wordt het platform doorontwikkeld om de zelfredzaamheid en burgerparticipatie van ons dorp te bevorderen. We vragen inwoners en ondernemers mee te denken over diverse ontwikkelingen. En we creëren een omgeving waarin inwoners met hulpvragen of aanbod elkaar snel weten te vinden. Verder hebben we nog meer ideeën voor doorontwikkeling, maar we willen allereerst het platform realiseren.

Waar staan we nu

Update 18 mei 2021.

Na het uitwerken van de ideeën en het overtuigen van stakeholders en de gemeente Peel en Maas, hebben we een marktverkenning uitgeschreven. Geïnteresseerde partijen hebben een aantal vragen beantwoord om te laten zien dat ze onze wensen om kunnen zetten in een online platform. Aan de marktverkenning hebben 10 partijen deelgenomen. Aan de hand van alle antwoorden hebben we een selectie gemaakt en zijn we nu in gesprek met één partij die onze wensen waar kan maken, tegen een acceptabele prijs. We hopen de financiering binnenkort ook rond te krijgen, zodat we echt van start kunnen met de ontwikkeling van het platform. Eind dit jaar moet een eerste versie van het platform operationeel zijn. We houden iedereen op de hoogte.

Zet Baarlo mee op de kaart

Ambitieus? Absoluut! Realiseerbaar? Zeker weten!

Maar we kunnen dit niet alleen. Team communicatie Dorpsoverleg Baarlo is dan ook op zoek naar mensen die graag een steentje willen bijdragen aan het opzetten en uiteindelijk beheren van het platform. Wij zoeken mensen die graag:

  • nieuwsberichten plaatsen
  • evenementenkalender actueel houden
  • mooie verhalen kunnen schrijven over Baarlo (storytelling)
  • de Baarlo gids (overzicht van organisaties) up-to-date willen houden
  • mensen die goed zijn in beeldverwerking, zoals filmpjes maken

Meld je nu en help ons!

Lijkt het jou leuk om hier een bijdrage aan te leveren? Of wil je vooraf meer informatie? Mail ons dan op contact@baarlo.info.

Twijfel niet, want de opzet zoals we voor ogen hebben is uniek in Nederland en we gaan hier Baarlo zeker mee op de kaart zetten. We hebben namelijk veel vooronderzoek gedaan en zoals wij het platform willen opzetten is er nog niet. Meld je aan en werk mee aan het samenlevingsplatform Baarlo. Het staat ook goed op je CV!


Projectnieuws