Theater op straat, een jaarlijks event in Baarlo – © Jo Adriaens

Baarlo heeft veel te bieden

Baarlo kent een actief verenigingsleven. Vanuit het DorpsontwikkelingsPlan worden op dit moment veel projecten uitgevoerd. In het dorp worden veel evenementen georganiseerd. Baarlo kent veel mooie plekjes om te bezoeken. En zo kunnen we nog wel een aantal voorbeelden noemen. Als dorp heeft Baarlo voor de inwoner, ondernemer en bezoeker in ieder geval veel te bieden.

Maar…waar vind ik al deze informatie? Hoe weet ik welke evenementen er zijn? Bij welke vereniging kan ik mij aansluiten? Waar zijn al die mooie plekjes van Baarlo en kan ik die wandelend of fietsend bezoeken? Vragen waarop Google misschien nog wel een antwoord heeft. Er is helaas geen plek op internet waar al deze informatie verzameld is. Er zijn op dit moment te veel websites die iets over Baarlo zeggen. En al deze omgevingen zijn verre van compleet.

Centraal online platform voor Baarlo

Om deze problematiek weg te nemen, zijn wij van mening dat we er goed aan doen om één compleet platform op te zetten voor Baarlo. Een platform waarbij er ruimte is om inwoners en ondernemers van Baarlo te informeren over het laatste nieuws binnen ons dorp. Waar ruimte is om Baarlo de uitstraling te geven die gewenst is. Een platform waarbinnen inwoners mee kunnen denken over ideeën en ontwikkelingen en waarbij inwoners elkaar opzoeken. Waar alle organisaties binnen Baarlo (verenigingen – stichtingen – bedrijven) vindbaar zijn. Een platform waar een actuele evenementenkalender beschikbaar komt. Kortom: één samenlevingsplatform dat voorziet in de informatiebehoefte van alle inwoners, ondernemers en bezoekers van Baarlo.

Ontwikkeling in fases

Het samenlevingsplatform wordt gefaseerd ontwikkeld. In de eerste fase wordt een platform ontwikkeld waarbij we vooral de inwoners/ondernemers/bezoekers gaan informeren. Het laatste nieuws, actuele evenementenkalender, mooie verhalen over Baarlo, de mooiste plekjes van Baarlo, een overzicht van alle verenigingen, bedrijven en andere organisaties. Een platform waarbij iedereen snel de juiste informatie over Baarlo weet te vinden.

In fase 2 wordt het platform doorontwikkeld om de zelfredzaamheid en burgerparticipatie van ons dorp te bevorderen. We vragen inwoners en ondernemers mee te denken over diverse ontwikkelingen. En we creëren een omgeving waarin inwoners met hulpvragen of aanbod elkaar snel weten te vinden. Maar dit heeft pas kans van slagen als we eerst iedereen hebben weten te bereiken met fase 1.

Ideeën voor de toekomst

Verder hebben we nog veel ideeën om het platform verder uit te breiden met de nodige onderdelen. Focus voor 2021 ligt op het realiseren van fase 1, hopelijk ook al een deel van fase 2. Daarna volgt de rest.

Zet Baarlo mee op de kaart

Ambitieus? Absoluut! Realiseerbaar? Zeker weten!

Maar we kunnen dit niet alleen. Team communicatie Dorpsoverleg Baarlo is dan ook op zoek naar mensen die graag een steentje willen bijdragen aan het opzetten en uiteindelijk beheren van het platform. Wij zoeken mensen die graag nieuwsberichten plaatsen, evenementenkalender actueel houden, mooie verhalen kunnen schrijven over Baarlo (storytelling), de Baarlo gids (overzicht van organisaties) up-to-date willen houden. Of mensen die goed zijn in beeldverwerking, zoals filmpjes maken.

Meld je nu en help ons!

Lijkt het jou leuk om hier een bijdrage aan te leveren? Of wil je vooraf meer informatie? Mail ons dan op contact@baarlo.info. Twijfel niet, want de opzet zoals we voor ogen hebben is uniek in Nederland en we gaan hier Baarlo zeker mee op de kaart zetten. We hebben namelijk veel vooronderzoek gedaan en zoals wij het platform willen opzetten is er nog niet. Meld je aan en werk mee aan het samenlevingsplatform Baarlo.


Projectnieuws