Eén van de 4 verschillende covers – © Jo Adriaens

Een gevoel bij Baarlo

Baarlo is een prachtig dorp met veel groen, historie, verenigingen en een mix aan bewoners die samen het karakter van het dorp bepalen. Alleen is een dorp nooit af, maar continu in beweging! Maar hoe kijken de inwoners van Baarlo tegen het dorp aan, welk gevoel krijgen ze bij Baarlo? 

Om in beeld te krijgen hoe de gemiddelde Baarlonaar tegen zijn eigen dorp aankijkt en wat het merk van Baarlo is, reizen er 2 maanden lang ‘Beleefboeken’ door Baarlo. De Beleefboeken maken deze reis om te achterhalen hoe de inwoners naar Baarlo kijken, waar ze trots op zijn en wat hun wensen zijn. Kortom: ze worden gevraagd om hun eigen verhaal over Baarlo in een Beleefboek vast te leggen.  

Een nieuw ‘merk’ voor Baarlo

De inwoners kunnen een pagina in het Beleefboek vullen met ideeën, wensen, dromen en aandachtspunten. Dit kan iedereen op zijn eigen manier doen, bijvoorbeeld door middel van een tekst, een tekening, een foto, een gedicht, een lied, een mindmap, verzin het maar! Alle bijdragen uit het Beleefboek bepalen uiteindelijk het merk van Baarlo. Vóór en dóór Baarlonaren. 

Volg het project op Facebook

Facebook pagina Beleefboeken Baarlo

Creativiteit van inwoners

Hieronder een aantal voorbeelden hoe je een pagina kunt voorzien van jouw gevoel bij Baarlo. We hebben de teksten vervaagd, de volledige bijdrage krijg je straks te zien in de expositie.

We dagen je uit!

Inspiratie voor de Beleefboeken

Presentatie nieuwe merk Baarlo

De Beleefboeken reizen door Baarlo van 23 januari tot en met 21 maart. Alle inzendingen worden verwerkt tot een expositie, die zondag 11 april wordt geopend. De expositie duurt tot en met zondag 25 april. Op die dag zal, op basis van alle verhalen, het ‘nieuwe merk Baarlo’ worden gepresenteerd. Dorpsoverleg Baarlo wil met de campagne inzichtelijk maken of Baarlo meer is dan een kastelendorp en wat de nieuwe merkbeleving van Baarlo zou kunnen zijn.

Digitaal jouw gevoel insturen

Kun jij niet wachten tot je een Beleefboek krijgt? Wacht niet langer en stuur ons jouw bijdragen digitaal. Vul onderstaand formulier in en ook jouw gevoel nemen we mee bij het bepalen van het merk Baarlo. Uiteraard wordt jouw bijdrage ook meegenomen in de expositie.

Online bijdrage BeleefboekenProjectnieuws