Fietspad Kuukven – De Meeren officieel geopend

Fietspad Kuukven – De Meeren officieel geopend

Nieuwsheader opening fietspad Kuukven - De Meeren

Dinsdag 19 oktober is officieel de ontsluitingsweg vanaf de Napoleonsbaan naar de wijk Kuukven en tevens het bijbehorende fietspad dat doorloopt naar De Meeren geopend.

Wens in vervulling

Het project is afgelopen zomer uitgevoerd. Daarmee is een wens van de inwoners van Baarlo en specifiek ook VV Baarlo voor een veilige fietsverbinding via de wijk Kuukven pal langs het sportpark van onze vereniging naar weg De Meeren in vervulling gegaan. Hiervan wordt inmiddels al veelvuldig gebruik gemaakt door o.a. leden van VV Baarlo, scholieren, (buurt)bewoners, recreatieve fietsers enz.

Tegelijkertijd met de realisering van het fietspad daarvan is ook de nieuwe ontsluitingsweg vanaf de Napoleonsweg ter hoogte van het Autobedrijf  Piet Smedts (PS AERO) naar de wijk Kuukven aangelegd. Reden voor het Dorpsoverleg Baarlo, Gemeente Peel en Maas en Voetbalvereniging Baarlo om hier bij stil te staan en een officieel tintje aan te geven.

Officiële opening

Vertegenwoordigers van de Gemeente Peel en Maas (wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Rob Wanten), Dorpsoverleg Baarlo (wnd. voorzitter Jan Kluthausen), VV Baarlo (bestuursleden Sander Bongers en Monique van Wijlick), alsmede vertegenwoordigers van de uitvoerende aannemer Heijmans waren aanwezig voor de officiële opening. Na interviews van betrokkenen door de ook aanwezige Omroep Peel en Maas, openden het gezelschap het fietspad annex de ontsluitingspad door middel van een gezamenlijk fietstochtje over het nieuw aangelegde fietspad en een deel van de ontsluitingsweg vanaf de parkeerplaats bij Sportpark De Meeren tot aan de Napoleonsbaan. Het gevolg werd daarbij o.a. vergezeld van een aantal jeugdige leden van VV Baarlo. De openingsceremonie is overigens door Omroep Peel en Maas visueel vastgelegd.

Met dank aan Len Gielen (VV Baarlo) voor het nieuwsbericht

Video omroep P&M

https://www.omroeppenm.nl/fietspad-baarlo-gereed/tvgemist/item?tMvHCsEikphYRO7OtIDtcmEXOeOSrKfm

Fotoreportages

Openingsceremonie fietspad (fotoreportage door Len Gielen van VV Baarlo)

Aanleg fietspad in fases (fotoreportage door Len Gielen van VV Baarlo)

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info