Door je te verenigen leer je jouw collega ondernemers in Baarlo (beter) kennen en kun je elkaar versterken. Bijvoorbeeld door samen cursussen of diensten aan te vragen en te organiseren, samen te streven naar een veiligere bedrijvenlocatie, samen beter je weg vinden in financiële ondersteuning en naar subsidiemogelijkheden.

Op deze wijze met elkaar zorgen voor een goed ondernemers/leefklimaat en een prettigere leefomgeving.

En er is meer!

Eigen motto: samen staan we sterk

Gemeente Peel en Maas heeft zelfsturing hoog in het vaandel. Echter als je zaken aankaart wordt als eerste naar draagvlak gevraagd. Om dat waar te maken is samenwerking het beste/enige juiste antwoord. Zodat we een gezamenlijke stem kunnen laten horen. En ook een vaste lijn naar de gemeente hebben. 

Dus Samen Sterk.

Opgericht in 2023

Toen de Winkeliersvereniging ter ziele ging was al snel duidelijk dat er iets moest zijn om ondernemers te verbinden, maar dan wel Baarlo breed, was de gedachte vanuit het Dorpsoverleg. Na in 2022 vier proefbijeenkomsten te hebben gehad was eind dat jaar duidelijk dat de behoefte aan een OPB er serieus was.

Daarop is eind februari 2023 stichting OndernemersPlatform Baarlo opgericht, met bij de start al meteen 40 leden. Er worden jaarlijks 4 bijeenkomsten georganiseerd, 2 bedrijfsbezoeken, een ontbijtcafé en een Jaarbijeenkomst met gastsprekers. Daarbij zijn de bedrijfsbezoeken openbaar voor alle ondernemers die in Baarlo een bedrijf hebben of in Baarlo wonen.

Alle bijeenkomsten in 2023 werden bezocht door meer dan 60 personen en het netwerken bleek al snel een belangrijk ‘agendapunt’. De positieve mond tot mond reclame zorgde ervoor dat we nu al meer dan 70 deelnemers hebben.

Presentatie startbijeenkomst

Dinsdag 29 maart 2022 vond de startbijeenkomst plaats. We delen hier de presentatie. 

Download de presentatie van de startbijeenkomst: 2022-03-29 Presentatie Ondernemersplatform Baarlo def.

Contact

Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar ondernemersplatform@baarlo.info.

Bestuur

  • Miriam Lormans, voorzitter
  • Piet van der Haas, secretaris
  • Jeroen Elderhorst, penningmeester (Horeca, Recreatie)
  • Nicole Ottenheim (Persoonlijke Dienstverlening en Zorg)
  • Frank Peeters (Vervoer & Automotive)
  • René Coonen  (Agrosector)
  • Koen Keunen (Industrie en Bouwnijverheid)
  • Lobke Brans    (Detailhandel/Ambachten, Zakelijke Dienstverlening)

Baarlo.Info