Vervanging omgevingsmanager Baarlo – Hout-Blerick

Vervanging omgevingsmanager Baarlo – Hout-Blerick

Nieuwsheader Marita Cals

Omgevingsmanager Jaap Spaans stopt per 1 april 2022 met werken voor het dijkversterkingsproject Baarlo – Hout-Blerick van HWBP WL. In ruim 5 jaar tijd heeft Jaap een vertrouwensband met de omgeving opgebouwd die belangrijk is voor het project Baarlo – Hout-Blerick. Marita Cals is vanaf 1 april aanspreekpunt voor de bewoners, bedrijven en instanties in Baarlo – Hout-Blerick.

(Ontwerp)programma Baarlo – Hout-Blerick

De afgelopen 5 – 6 jaar is hard gewerkt aan het hoogwaterveiligheidsproject Baarlo – Hout-Blerick. Een project dat we integraal oppakken om het gebied toekomstbestendig en mooier te maken. Hier komt heel wat bij kijken:  dijken versterken, nieuwe dijken aanleggen, een ingrijpende gebiedsontwikkeling in Laerbroeck, maar ook beekherstel, kwelgeulen, weerdverlegging, hoogwaterplan en de verdere ontwikkeling van de Hummerenweg. Dit alles staat beschreven in het Ontwerp Programma Baarlo – Hout-Blerick, dat inmiddels ter visie heeft gelegen.  Aan dit programma werken we samen met verschillende overheden: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincie Limburg, het waterschap en de twee gemeenten Venlo en Peel en Maas.
De partijen werken samen aan een integrale gebiedsontwikkeling, vanuit het streven dat het totaal meer is dan de som der (individuele) delen. Initiatieven uit het gebied zijn daar een belangrijk onderdeel van. 

Vertrek Jaap Spaans

Jaap: “Het is een groot project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. En ik voel dat het nu de tijd is om te stoppen en andere projecten op te pakken. Mijn vertrek had ik graag gedaan na de vaststelling van het programma. Maar dan blijf ik het uitstellen en dat is niet goed. Voor mij niet en voor het project en daarmee ook voor de omgeving niet.
Ik voel me enorm betrokken bij Baarlo – Hout-Blerick en daarmee is dit voor mij ook een moeilijk besluit. Ik ben van mening, samen met mijn collega’s, dat er iets moois staat en dat er mede door mijn vertrek nieuwe mogelijkheden, kansen kunnen komen om dit programma in eerste instantie een stap verder en uiteindelijk tot uitvoering te brengen.”

Aanspreekpunt Marita Cals

Het vertrek van Jaap Spaans is per 1 april dit jaar. Omgevingsmanager Marita Cals is komende periode aanspreekpunt voor alle omgevingszaken en neemt voorlopig de taken van Jaap waar.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info