MFC de Engelbewaarder vanaf 2 april 2022 ook op zaterdagmorgen geopend.

MFC de Engelbewaarder vanaf 2 april 2022 ook op zaterdagmorgen geopend.

Nieuwsheader engelbewaarder

Vanaf 2 april is MFC de Engelbewaarder/Dorpsontmoeting elke zaterdag geopend van 10 uur tot 13 uur en vinden onderstaande activiteiten plaats.

  • De bibliotheek is weer terug op de zaterdagmorgen en kunnen leden weer terecht voor het terugbrengen en halen van boeken. (zelfservice)
  • Na 2 jaar afwezigheid is de Historische Werkgroep weer actief met het Historisch Informatie Punt. Vrijwilligers zijn elke zaterdag van 10 tot 13 uur aanwezig om alle vragen op het gebied van Baarloos Erfgoed te beantwoorden of aan te nemen en aan deskundigen voor te leggen. Ook is het mogelijk om de Baarlose Sprokkelingen (het jaarlijks boek uitgegeven door de HWG) in te zien. Inmiddels is het 52e boek in de reeks uitgegeven. Ook kunnen boeken, foto’s, akten, dagboeken en andere zaken uit de historie van Baarlo aan de HWG worden overgedragen.
  • Ook de Dorpsontmoeting breidt uit met de zaterdagmorgen. Iedereen is van harte welkom voor een kop koffie of thee, de krant te lezen, een kaartje te leggen, te biljarten of een gesprek te voeren met vrijwilligers van de Historische Werkgroep of andere aanwezigen.
  • Elke vierde zaterdag van de maand van 10 uur tot 12 uur kun je het Repair café bezoeken. Vrijwilligers staan dan klaar om u gratis te helpen bij alle mogelijke kleine reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Door repareren te promoten leveren we een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg.

Met de uitbreiding van bovenstaande activiteiten laat MFC de Engelbewaarder zien dat we staan voor ONTMOETEN, VERBINDEN en INFORMEREN door en voor de Baarlose gemeenschap.

Nieuw in de Engelbewaarder is ook de aanwezigheid van Esther Hendriks WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) consulente van de gemeente Peel en Maas. Heb je vragen op het gebied van wonen, sociale participatie, huishouden en mobiliteit. Loop dan gerust binnen.  Op donderdagmorgen 31 maart is de eerstvolgende datum dat ze aanwezig is.

Tot ziens in de Engelbewaarder!

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info