EHBO cursus in Baarlo

EHBO cursus in Baarlo

Nieuwsteaser EHBO cursus

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Stel je het volgende eens voor. Je zit met een vriend gezellig aan tafel te eten. Ineens verslikt je tafelgenoot zich. Het lijkt eerst onschuldig, maar al gauw zie je paniek in zijn ogen. Zijn gezicht verandert langzaam van kleur en hij dreigt te stikken. Je moet direct in actie komen. Maar wat moet je doen? Moet je op zijn rug slaan? Of 112 bellen? Op dat moment betekent kennis van EHBO het verschil tussen leven en dood. Ook bij minder ernstige situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om erger te voorkomen.

Wat zijn belangrijke punten bij het verlenen van “Eerste Hulp”

Wat doet u bij bewusteloosheid en hoe moet u reanimeren? Wat te doen bij een ernstige bloeding, brandwond of een botbreuk? Hoe kan ik het beste een verband aanleggen en welk verbandrolletje moet ik gebruiken? In een cursus EHBO leer je precies wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen. In de lessen komt o.a. aan bod: verbandleer, reanimatie, AED-gebruik, stabiele zijligging en wat te doen bij bewusteloosheid, verslikking, onderkoeling, een beroerte, een snijwond of gekneusde enkel. En dat niet alleen. Je leert tijdens een cursus ook hoe je een ongevalssituatie beoordeelt, hoe je zorgt voor veiligheid voor jezelf en het slachtoffer en hoe je hulpdiensten inschakelt. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

Meld je nu aan voor de cursus

EHBO Baarlo start bij voldoende deelname in september een EHBO cursus. Cursusavond is de woensdagavond. Kosten voor de cursus bedraagt € 175,-. Hier zit alles in zoals oefenmateriaal, cursusboek , 8 lessen en het examen. Contributie voor lidmaatschap EHBO Baarlo bedraagt € 35,00 per jaar.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte of zelfs de volledige kosten van de EHBO cursus.

Voor aanmelding van de cursus of meer informatie, stuur een bericht naar ehbo.baarlo@gmail.com.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info