Bezoek burgemeester en wethouders

Bezoek burgemeester en wethouders

Logo gemeente Peel en Maas

Op 2 juni brachten een aantal leden van het college van Burgemeester en wethouders van Peel en Maas een bezoek aan Baarlo. Rob Wanten, Machteld Beukema en Erik Nijssen hadden een gesprek met een aantal leden van de Werkgroep Wonen van het Dorpsoverleg en met Monique van Aarssen, de directeur van De Diamant. Anderen aanwezigen waren de adjunct gemeentesecretaris, Johnny Swaters, Carmen Meerbeek, Moniek Janssen, Stan Wilmer, Boudewijn Manders en Henri Holtus.

Het gezelschap werd door Monique van Aarssen ontvangen op de Diamant. Baarlo Samen Trots’ is het motto van het dorpsoverleg in Baarlo en om de leefbaarheid in de kern te borgen, hebben ze het initiatief genomen om een gebiedsvisie op te laten stellen voor De Kazing en omgeving. Zo’n bottom-up benadering is best uniek omdat het meestal een gemeente is die dergelijke opdrachten geeft. Bureau Kragten heeft het dorpsoverleg hierbij begeleid. Het gebied rondom de sporthal moet een aantrekkelijk en verkeersluw gebied worden voor sport, onderwijs en buitenspelen. Mede op basis van een enquête zijn er een aantal toekomstscenario’s uitgewerkt en hier is over gesproken tijdens het bezoek. Dit jaar worden de er drie scenario’s uitgewerkt tot een definitieve inrichtingsvariant en locatie keuze.

Paul Berden heeft met het gezelschap een wandeling gemaakt door het dorp om knelpunten en aandachtspunten in het centrum van Baarlo te laten zien. In de Engelbewaarder is inzicht gegeven aan het college wat de bedoeling is van het verdere visieontwerp voor het centrum. Seinpost kan aan de slag.
Boudewijn Manders heeft tot slot verteld over de grote woonbehoefte in Baarlo en de uitdagingen die hier liggen. Middels een kaart van Baarlo werden de wethouders uitgenodigd op deze kaart de toekomstige 257 woningen te plannen.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info