Sfeerverlichting centrum Baarlo

Sfeerverlichting centrum Baarlo

Nieuwsteaser sfeerverlichting centrum Baarlo

Sinds afgelopen winter hebben we kunnen genieten van mooie, nieuwe sfeerverlichting in het centrum van ons dorp. Een project gerealiseerd door het OndernemersPlatform Baarlo (OPB)!

De kerstverlichting die er was, was al jaren aan vervanging toe.

Gelukkig heeft Dirkx Electronics ons geholpen en tijdelijk sfeerverlichting beschikbaar gesteld, zodat we in de afgelopen 2 jaar niet in het donker hebben hoeven zitten.

Het OPB, officieel gestart begin 2023, heeft de uitdaging opgepakt om de nieuwe sfeerverlichting te realiseren.

Na intensief overleg met meerdere partijen is de keuze gemaakt om de ornamenten en/of overspanningen niet te kopen, maar te huren van Dirkx Electronics.

De redenen daarvoor zijn:

  • Ontzorgen: geen omkijken naar ophangen en opruimen en het aan- en uitzetten; geen reparaties uit te voeren en geen zorgen over opslag(ruimte) i.c.m. kwaliteitsbehoud.
  • Geen aansprakelijkheid als er wat mee gebeurt, zoals omlaag vallen.
  • Zekerheid van uniformiteit en continuïteit van de sfeerverlichting

Er is gekozen voor een neutrale uitvoering, zodat deze van ca. Sint-Maarten tot ca. Carnaval kan blijven hangen en iedereen er langer plezier van heeft.

Het betreft 10 straat-overspanningen in de Grotestraat en 25 ‘ornamenten’ voor aan lantaarnpalen, in het hele centrum, van Grotestraat tot deels in/op Wilhelminastraat, Hoogstraat, Markt, Marktstraat en Veldstraat.

Bedrijven binnen het centrum zijn actief benaderd voor deelname en daarnaast ook horeca-ondernemers buiten het centrum.

De eenmalige vaste kosten, zoals de overspanningskabels en stopcontacten voor aansluiting op de lantaarnpalen zijn vanuit het OPB betaald.

De wervingsactie is succesvol verlopen en met ook steun vanuit stichting Volksfeesten Baarlo en stichting Baarlo Leeft! is de financiering al grotendeels rond.

Wil je ook een bijdrage leveren aan de sfeerverlichting, stuur dan een bericht naar ondernemersplatform@baarlo.info.

Met ondernemende groet,
Bestuur OndernemersPlatform Baarlo (OPB)

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info