Vertraging werkzaamheden De Bong

Vertraging werkzaamheden De Bong

Inmiddels zijn de werkzaamheden in De Bong ver gevorderd. Het asfalt en straatwerk van de eerste en tweede fase is nagenoeg gereed. Het noodzakelijke onderhoud aan de brug heeft ook plaatsgevonden, waardoor het gemotoriseerd verkeer spoedig weer door kan rijden.

Tegenslagen

Helaas hebben de uitvoerders van de werkzaamheden ook wat tegenslagen moeten incasseren. De hoge grondwaterstand en de vele regen bemoeilijkt de werkzaamheden enorm. Dit in combinatie met een aantal onvoorziene kabels en leidingen die verlegd moesten worden voor de nieuwe riolering, heeft geresulteerd in enkele weken achterstand op de planning.

Momenteel zijn de reguliere werkzaamheden hervat en wordt fase 3 (Scheresweg – Hetterichstraat) afgerond. Aansluitend zal de rijbaan opengesteld worden voor verkeer. Verkeer kan dan weer van de gehele Bong gebruik maken. Ook de fietssluis van de Scheresweg wordt terug aangebracht.

Fase 4 en afronding

Fase 4 (Hetterichstraat-Heierhof) wordt voorlopig niet opgestart om geen overlast te veroorzaken in en na de bouwvakvakantie. In verband met werkzaamheden van Provincie Limburg en Groot onderhoud wegen van Gemeente Peel en Maas worden de werkzaamheden van fase 4 pas in week 38 hervat (vanaf 16 september).

De deklaag van het hele werk wordt pas aangebracht nadat ook fase 4 gereed is. De duur van de werkzaamheden aan fase 4 en aansluitend de deklaag zullen ca. 10 weken bedragen. De uitvoerende medewerkers doen er alles aan om de werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden en de overlast voor u tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Voor specifieke vragen over bovenstaande informatie of de uitvoering kun je terecht bij:

Foto’s Frank Crienen

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info