Tajiri-Jubileumjaar geopend door Fanfare Eendracht

Tajiri-Jubileumjaar geopend door Fanfare Eendracht

Nieuwsteaser jubileumconcert Tajiri

In herinnering aan het leven en werk van kunstenaar Shinkichi Tajiri organiseert Stichting Kunst en Cultuur Baarlo in overleg met de familie Tajiri een jubileumjaar. Het door de stichting in het leven geroepen Comité Tajiri 100 jaar zorgt voor een feestelijk programma met veel activiteiten. Het is op 7 december 2023 100 jaar geleden dat Shinkichi Tajiri werd geboren. Een groot deel van zijn leven, van 1962 tot zijn overlijden in 2009, heeft hij gewoond en gewerkt in huize Scheres in Baarlo.

Het Jubileumjaar wordt officieel geopend met een concert gegeven door Fanfare Eendracht uit Baarlo.
Fanfare Eendracht en de familie Tajiri hebben een jarenlange band met elkaar dat tot uiting kwam via de bigband van de fanfare, Timbre Tajiri. De bigband heeft met succes veel opgetreden in onze regio maar ook daarbuiten, met name in het Duitse plaatsje Erpel.

Het openingsconcert in de kerk in Baarlo op 9 december 2023 is het startschot voor meer festiviteiten. Gedurende het jaar worden onder andere workshops, lezingen, filmavonden, dagtochten naar musea met Tajiri-tentoonstellingen en wandelingen langs de Knopen van Tajiri in Baarlo georganiseerd. Stichting Kunst en Cultuur Baarlo werkt samen met verenigingen en particulieren, zoals Gerben Geraedts. Hij verzorgt vanaf 7 december 2023 een route met geochaces in het thema Tajiri 100 jaar. Rondje Kunst Baarlo (7 en 8 september 2024) staat ook in het teken van de 100ste verjaardag van Shinkichi Tajiri.

Bron: www.stichtingkunstencultuurbaarlo.nl

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info