Nieuwe straatnamen Kuukven

Nieuwe straatnamen Kuukven

NIeuwsheader nieuwe straatnamen Kuukven, foto van een weg in Kuukven Baarlo

Kuukven is drie nieuwe namen rijker. De (nieuwe) straten en hofjes in deze buurt worden vernoemd naar Baarlose kunstenaars en de topografie van het gebied: Tajiri, Mathieu Kessels en In de Heur. Dat maakte de gemeente maandag 29 april 2024 bekend.

Tajirihof

Het hofje langs de Heierhof krijgt de naam Tajirihof. Dat hofje ligt in de buurt van kasteel Scheres, de plaats waar de bekende knopenkunstenaar Shinkichi Tajiri van 1962 tot zijn overlijden in 2009 heeft gewoond.

Mathieu Kesselshof

Het hofje langs de Raayerveldlaan krijgt de naam Mathieu Kesselshof. Mathieu Kessels was een beeldhouwer die vooral bekend was in Europa. Een bekend werk van hem is bijvoorbeeld de Discuswerper. Daarvan staat een bronzen versie onder andere in het Rijksmuseum in Amsterdam.

In de Heur

De nieuwe appartementen in het midden van de nieuwe wijk in Kuukven krijgen In de Heur als naam. Deze naam verwijst naar de topografie van het gebied. 

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info