Lever je textiel in op 11 juni

Lever je textiel in op 11 juni

Nieuwsteaser textielinzameling

Op veel plekken in Baarlo haalt de gemeente dinsdag 11 juni huis-aan-huis textiel op. Daarvoor rijdt de inzameldienst met gele auto’s met het logo van Peel en Maas door verschillende straten. Wil je textiel inleveren? Zet het dan om 07.00 uur buiten op de dag dat het wordt opgehaald. Zo voorkom je dat illegale inzamelaars je textiel meenemen.

Wat is textiel?

Textiel is bruikbare, kapotte of versleten kleding. Ook handdoeken, tafelkleden, schoenen, tassen, wollen dekens en gordijnen horen erbij. Denk eraan dat je geen dekbedden, kussens en vervuild textiel (verf- of olieresten) aan de deur zet. Dat moet je nog altijd inleveren bij het restafval.

Textiel inleveren

Volg de volgende stappen als je textiel wil inleveren:

  • Stop textiel in een gesloten plastic zak. Zo voorkom je dat het textiel vies en vochtig wordt.
  • Plak op de zak een Peel en Maas textielsticker. Deze kun je zelf printen of afhalen bij een afhaalpunt. Bijvoorbeeld bij de Plus in de Grotestraat.
  • Zet de zakken textiel om 07.00 uur buiten aan de deur, op dezelfde plek waar je je containers neerzet.

Textiel kun je ook inleveren bij het Milieupark of kledingcontainers.

Illegale inzameling

Vermoed je dat illegale inzamelaars textiel ophalen? Waarschuw dan de politie via 0900 – 8844 of meld dit bij het Klant Contact Centrum van de gemeente via 077 – 306 66 66.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info