Herstel trottoir Maasstraat en verharding lemen voetpad Kasteellaan

Herstel trottoir Maasstraat en verharding lemen voetpad Kasteellaan

NIeuwsheader verbetering stoep Maasstraat

Al jaren komen er bij het Dorpsoverleg klachten binnen over de slechte staat van het lemen voetpad langs de Kasteellaan, tussen Maasstraat en Baron van Erplaan en ook over het heel vaak niet goed begaanbare trottoir langs Maasstraat ter hoogte van het kasteelpark. Dat laatste door veel blad in herfst-winter en daarnaast veel zand (dus ook onkruid) door afspoeling van het wat hoger gelegen parkbos. Vooral senioren (en de vergrijzing neemt sterk toe) die minder mobiel zijn klagen erover, want in principe is dit een graag te gebruiken route naar Jeu de Boules baan en het kerkhof. Locaties waar met name senioren regelmatig komen.

Er is daarom vanuit het Dorpsoverleg al langer bij de gemeente op aangedrongen om deze wandelroute te verbeteren. Steeds werd het afgehouden met het argument dat het ‘meegenomen’ zou worden met de renovatie van het hele kasteelpark. Omdat ons eind vorig jaar duidelijk werd dat dit nog (te) lang zou gaan duren, is er in een brief stevig op aangedrongen om de aanpak van dit wandeltraject los te koppelen van de totale renovatie. Moet kunnen want in principe valt dit buiten het kasteelpark, was de gedachte.

De gemeente is overstag gegaan en we kregen in februari de toezegging dat de herstelwerkzaamheden in april plaats zouden vinden. Deze omvatten herstel van het trottoir langs Maasstraat ter hoogte van het parkbos en het lemen pad  langs de Kasteellaan, van Maasstraat tot aan Baron van Erplaan, vervangen door klinkers. Daarna wordt de rand van het parkbos nog licht afgegraven zodat er voorlopig geen zand meer over het voetpad spoelt.

Ondertussen is het trottoir langs Maasstraat ter hoogte van het parkbos opnieuw en strak gelegd, met een opstaand randje er langs tegen afspoelend zand. Zie bijgaande foto.

Met de bestrating langs de Kasteellaan, waar veel voetgangers naar uitkijken, wordt deze week gestart.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info