Gezocht: Vrijwilliger(s) Informatiepunt Digitale Overheid

Gezocht: Vrijwilliger(s) Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Je DigiD aanvragen of inloggen bij de Belastingdienst. Een verkeersboete betalen. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer overheidszaken regel je online. Maar hoe pak je dat aan? De bieb helpt!

IDO

In de bibliotheek vind je het Informatiepunt Digitale Overheid, afgekort IDO. Bij dit informatiepunt kunnen inwoners hulp krijgen als ze er zelf niet meer uitkomen met de digitale overheid. Voor de bemensing van het IDO-punt in de Bibliotheek Baarlo (gevestigd in de Engelbewaarder) zijn wij op zoek naar meerdere vrijwilligers.

Als vrijwilliger van het IDO ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers van het Informatiepunt Digitale Overheid. In eerste instantie richt je je op het bieden van een luisterend oor en het helder krijgen van de vraag van de inwoner. Daarna kijk je bij welke instantie deze vraag thuishoort. Misschien kun je meteen al helpen met het antwoord op de vraag, zo niet dan wordt de inwoner doorverwezen naar de juiste instantie. Ook is het mogelijk dat je samen met de inwoner de website van de instantie doorneemt, zodat de vraagsteller daar in de toekomst zelf terecht kan met bepaalde terugkerende vragen.

Wie ben jij:

  • Je bent communicatief vaardig en klantgericht
  • Je bent oplossingsgericht en hulpvaardig
  • Je hebt invoelingsvermogen
  • Je bent digitaalvaardig
  • Je kunt op gepaste wijze met vertrouwelijke informatie omgaan en respecteert de privacy van mensen.

Wat kun je verwachten:

  • Je wordt begeleid door een medewerker om alle werkzaamheden onder de knie te krijgen
  • In overleg word je ingeroosterd tijdens openingstijden van het IDO (maximaal 1x per week)
  • Je krijgt een gratis abonnement op de bibliotheek
  • Er zijn mogelijkheden om interne trainingen te volgen.

Meld je nu aan

Heb je interesse om ons te komen helpen bij het IDO-punt of wil je wat vragen hierover? Neem dan contact op met Linda Fleuren van de Bibliotheek Baarlo via: l.fleuren@debibliotheekmaasenpeel.nl of 06 18519782

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info