Beekmonding Kwistbeek wordt hersteld

Beekmonding Kwistbeek wordt hersteld

Foto Kwistbeek, teaser bericht Beekmonding Kwistbeek wordt hersteld

De Kwistbeek is de afgelopen jaren aangepakt tussen Helden en de Ingweg in Baarlo. Het laatste stuk van de beek loopt vanaf de Ingweg tot aan de Maas. Omdat de dijk versterkt wordt (Programma Baarlo – Hout-Blerick), wordt de beekmonding binnen het Programma integraal opgepakt door Waterschap Limburg.

Wat gaat er gebeuren

Er wordt gekeken naar een meer natuurlijke inrichting om betere omstandigheden te creëren voor planten en dieren die van oorsprong in de beek thuishoren. Ook wordt onderzocht of vismigratie mogelijk gemaakt kan worden.

Denk mee

Het waterschap heeft vanaf maandag 22 januari 2024 een Kennisgeving Voornemen en Participatie en het participatieplan gepubliceerd. Daarmee informeren we iedereen dat we beginnen met de voorbereidingen van het project. In het participatieplan lees je op welke manier je mee kunt denken, ideeën kunt inbrengen en wat ermee gebeurt.

Iedereen tot 19 februari 2024 reageren op de publicatie. Stuur een reactie naar dijkversterking@waterschaplimburg.nl of per post naar Waterschap Limburg t.a.v. HWBP-project Baarlo – Hout-Blerick, Postbus 2207, 6040 CC Roermond onder vermelding van ‘Reactie Kennisgeving Voornemen en Participatie Herstel Kwistbeek’.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Alle reacties worden verzameld en beoordeeld door het waterschap. De reacties worden gebundeld en er volgt een bericht vanuit het waterschap wat er met de reactie is gedaan.

Inloopbijeenkomst

Met vragen over de kennisgeving kan iedereen terecht tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 30 januari 2024 in Multifunctioneel Centrum De Engelbewaarder, aan de Tiendvrij 18 in Baarlo. Er is geen presentatie. Je kunt tussen 19.00 en 20.15 uur binnenlopen, vragen stellen aan medewerkers van het waterschap en uitleg krijgen aan de hand van posters.

Zo werken we samen aan het laatste stukje Kwistbeek en een nog mooier Peel en Maas.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info