Baolderse Kook 2.0

Baolderse Kook 2.0

Cover Baolderse Kook 2.0

De Baolderse Kook is sinds 2002 een begrip in Baarlo. Toen gelanceerd ter ere van het 25-jarig jubileum van stichting Volksfeesten Baarlo, is het volop gebruikt als presentje, traktatie dan wel als souvenir. Na vertrek van bakker Fleuren uit Baarlo en daarmee de Baolderse kook, was alom te horen dat ‘De sjmaak van Baolder’ gemist werd. Daarop was het stichting Baarlo Leeft! snel duidelijk dat er een nieuwe moest komen om Baarlo, als toeristisch speerpunt van gemeente Peel en Maas, te blijven promoten.

Na intensief overleg en enkele proefbaksels verder, is er nu met dank aan bakkerij Broekmans een Baolderse kook 2.0 ontwikkeld. Deze is uitgebreid getest, o.a. in de 4 restaurants, en bleek bij een breed publiek goed in de smaak te vallen.

Vervolgens is er ook een passend nieuw doosje voor ontworpen met een aansprekende Baarlo uitstraling.

Zondag 26 november wordt de nieuwe Baolderse kook 2.0 aan het dorp gepresenteerd bij de intocht van Sinterklaas, met dank aan stichting Kinderfeesten. Aansluitend aan de intocht van de Sint, die om 14.00 uur van de sporthal, door het dorp, naar de Markt trekt. Rond 14.30 uur zal het eerste exemplaar, na een kort woordje van voorzitter Twan Smedts, aangeboden worden aan de Goedheiligman. Hopelijk valt deze lekkernij ook bij hem in de smaak.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info