Alternatieve speelgoedactie Peel en Maas

Alternatieve speelgoedactie Peel en Maas

Nieuwsheader feestmaandactie Peel en Maas

Kidzz & Armoede is al jaren een begrip binnen de gemeente Peel en Maas. Een mooi en vooral belangrijk initiatief, dat zich inzet voor meer bewustwording rondom het thema armoede binnen Peel en Maas. Eén van de concrete en wellicht meest bekende activiteiten is de jaarlijks terugkerende speelgoedactie. Helaas kon deze dit jaar niet doorgaan. Toch is er nu positief nieuws voor de honderden kinderen uit Peel en Maas die normaliter voor de speelgoedactie in aanmerking zouden komen, de Feestmaandactie Peel en Maas voor elkaar.

Op donderdag 3 november hebben verschillende actieve inwoners en organisaties bij elkaar gezeten om te brainstormen over een alternatief voor de speelgoedactie. Yaéla Borrenbergs, als inwoner van Maasbree betrokken bij Kidzz & Armoede: “We hadden het gevoel dat we iets moesten doen, juist nu meer gezinnen in Peel en Maas moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Tijdens de brainstormavond in het Mafcentrum werd het idee geboren om kinderen die in armoede opgroeien blij te maken met een waardebon. Jannine van der Naald, coördinator van Kidzz & Armoede: “We hebben gekozen voor de lokale Cadeaubon Peel en Maas die bij meer dan 250 lokale winkels en horeca kan worden ingeleverd. Het initiatief heet Feestmaandactie Peel en Maas voor elkaar.”

Om dit voor elkaar te krijgen is hulp nodig van heel Peel en Maas. Een crowdfunding is gestart, waarbij alle donaties welkom zijn. Yaéla: “Alle beetjes helpen. En mocht je bij die gelukkigen horen die denken, ik heb die 190 Euro energiesubsidie die we in november en december krijgen van de overheid helemaal niet nodig, denk dan ook aan onze actie.” Alle donaties komen volledig ten goede aan de kinderen die in armoede leven binnen Peel en Maas. De crowdfunding stopt op 18 november 2022.

Contactgegevens Kidzz & Armoede: Yaéla Borrenbergs, 06 289 50 683, Kidzzenarmoede@mafcentrum.nl.

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info