Waterschap Limburg start water innovatie wedstrijd

Waterschap Limburg start water innovatie wedstrijd

Nieuwsheader wedstrijd Waterschap Llimburg

Doe mee en win € 1.000,-.

Hoe houd je water buiten de deur? Doe mee met de wedstrijd van Waterschap Limburg en stuur jouw idee in.

Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met hoosbuien en hoogwater in beken en rivieren. Waterschappen werken hard aan waterveiligheid en het voorkomen van wateroverlast. Maar iedereen kan ook zelf maatregelen nemen om hun huis te beschermen. Daarom start Waterschap Limburg een Winnovatie challenge: Een zoektocht naar oplossingen die mensen zelf snel en makkelijk kunnen gebruiken om het water buiten hun huis of bedrijf te houden. Tot en met 7 november kan iedereen ideeën insturen. Het beste idee wordt verder uitgewerkt en, wanneer mogelijk, uitgevoerd. De bedenker van het beste idee wint 1000 euro.

De uitdaging   

Hoe houd je water buiten de deur? Hoe kun je op een makkelijke, veilige, snelle en vernieuwende manier je huis beschermen tegen water?

Alle ideeën zijn welkom: van alleen een idee tot al wat verder uitgewerkte prototypen.  De kenmerken van goede ideeen en oplossingen zijn: 

  • De oplossing voorkomt of beperkt schade door wateroverlast aan gebouwen en inventaris.
  • De oplossing is betrouwbaar en veilig.
  • De oplossing is makkelijk in te zetten, met de hand of met simpele hulpmiddelen.
  • De oplossing is op veel plekken en in veel situaties te gebruiken.
  • De oplossing is betaalbaar.
  • Het idee is vernieuwend.

Hoe doe ik mee?   

Op de website van Winnovatie kan iedereen zijn/haar idee insturen. Je kunt je idee aanvullen met afbeeldingen, filmpjes en bestanden. Ideeën insturen kan tot en met 7 november. Heb je vragen over deze challenge? Stuur een mail naar winnovatie@waterschaplimburg.nl.

Wat gebeurt er met de ideeën?   

De jury kiest het beste idee. Dit idee werken we met de bedenkers verder uit. Blijkt het idee dan haalbaar dan voeren we het idee ook echt uit! Begin december maken we het winnende idee bekend. Voor de winnaar van het beste idee is er een geldprijs van 1000,- euro. Voor studenten is er een aparte studentenprijs van 1000,- euro en de mogelijkheid om bij het waterschap tijdens een stage het idee zelf verder uit te werken.

Zelf al maatregelen nemen tegen wateroverlast?

Op de websites www.wachtnietopwater.nl en www.waterklaar.nl vind je allemaal tips om je huis en tuin aan te passen zodat water buiten de deur blijft. Op deze pagina kun je een handig boekje downloaden met 17 maatregelen om het water buiten je huis te houden.

Water in Balans

Deze activiteit wordt uitgevoerd binnen het programma Water in Balans, een programma van Waterschap Limburg dat is opgezet om samen met partners en inwoners gerichte maatregelen te bedenken en te nemen om wateroverlast als gevolg van klimaatverandering te verminderen. Maatregelen worden gezocht in vier gebieden, oftewel ‘knoppen om aan te draaien’: het landelijke/buitengebied, het stedelijke/bebouwde gebied, het watersysteem (beken/beekdalen) en schadebeperking aan de eigen woning. Alle betrokken partijen hebben een rol en verantwoordelijkheid in de aanpak. Want elke druppel telt!

Meer informatie: www.waterschaplimburg.nl/waterinbalans

admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info