Geëvacueerden binnendijks Baarlo en Kessel terug naar huis

Geëvacueerden binnendijks Baarlo en Kessel terug naar huis

Alle inwoners van de geëvacueerde gebieden binnendijks in Baarlo en Kessel mogen vanaf 17.45 uur terugkeren naar hun woning. Deze gebieden zijn weer vrijgegeven door de gemeente, op advies van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. De dijken zijn weer veilig bevonden door het Waterschap.

Burgemeester Delissen-van Tongerlo: “We vinden het heel fijn dat de inwoners binnendijks weer terug naar huis kunnen gaan. Buitendijks zijn de inwoners flink getroffen door hoogwater. Zij moeten helaas nog wachten met terugkeer naar huis totdat het water voldoende is gezakt.” Voordat u terugkeert naar uw woning, lees dan eerst onderstaande informatie door.

Als het gebied veilig is verklaard, is het belangrijk dat u alert bent en zelf beoordeelt of uw woning veilig is om binnen te gaan. Als uw woning voor meer dan 50 cm onder water heeft gestaan, kan er bouwkundige schade zijn ontstaan.

Checklist voor terugkeer naar huis

1. Controleer altijd uw gas- en elektriciteitsinstallatie (ook als er geen sprake is van wateroverlast).

Het is belangrijk dat u controleert of er mogelijke problemen zijn met uw gas- en elektriciteitsinstallaties en/of toestellen. Bekijk de veiligheidsinstructies voor gas en elektricitet van Enexis.

Neem bij twijfel altijd contact op met Enexis via 0800 9009.

2. Heeft u schade? Maak dan foto’s van de schade voordat u gaat opruimen.

Deze foto’s hebt u mogelijk nodig bij de schadeafhandeling. Stichting Salvage kan u helpen bij de schadeafhandeling namens de gezamenlijke verzekeraars.

3. Als er afval in of om uw woning is achtergebleven, vragen wij u dit zelf op te ruimen.

Niet doen

  1. Pomp uw kelder niet leeg als het hoge water buiten nog niet is verdwenen. Wanneer u de kelder eerder leegpompt, ontstaat er druk van het water buiten de woning. Hierdoor ontstaat er een groter risico op (extra) schade. 
  2. Zet geen alternatieve stroomvoorziening (aggregaat) in uw woning. Die kan voor koolmonoxidevergiftiging zorgen.

Hebt u vragen of weet u niet wat u moet doen?

Neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer van de gemeente 077 306 6666.


admin
Author: admin

Heb jij nieuws voor Baarlo?

Heb jij ook nieuws dat interessant is voor alle inwoners, ondernemers of bezoekers van Baarlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij plaatsen het nieuws op deze website en eventueel op de social media kanalen van Baarlo Samen Trots. Als je passende foto’s hebt kun je die ook meesturen, maximaal 4 foto’s.

Baarlo.Info